Rottex Budapest Mintabolt
0
kosár 0 db
0 Ft

Olcsó matrac

Az olcsó matrac fogalma elég szubjektív. Mi számít olcsó matracnak? A Magyar piacon, amikor matrac árakról beszélünk elmehetünk akár a 850 ezer forintos kategóriáig. Ez biztos, hogy nem az olcsó matrac kategória. Akkor ebből következik, hogy a középkategóriás matrac 300- 400 ezer forint között van?! Abban az esetben, ha pusztán az ár alapján kategorizáljuk be a matracokat, akkor igen...

Olcsó matrac


Az olcsó matrac fogalma elég szubjektív. Mi számít olcsó matracnak? A Magyar piacon, amikor matrac árakról beszélünk elmehetünk akár a 850 ezer forintos kategóriáig. Ez biztos, hogy nem az olcsó matrac kategória. Akkor ebből következik, hogy a középkategóriás matrac 300- 400 ezer forint között van?! Abban az esetben, ha pusztán az ár alapján kategorizáljuk be a matracokat, akkor igen, ez az árfekvés a közép kategória. Viszont ha átlag alapján számolunk, akkor már a középkategória 150-200 Ft között van. Mivel nem ár alapján, hanem minőség alapján határozzuk meg, hogy melyik matracot hová soroljuk, ezért elmondhatjuk, hogy a felső kategóriát már 120-150 ezertől lehet venni. Persze ez gyártótól is függ. Magyar matrac gyártónál, mint például a Rottex is, felső kategóriát olcsóbban lehet venni, mivel a hazai előállítási költséggel kell számolni. Ahhoz, hogy ár-érték arányban olcsó matracot, de minőségben megfelelőt tudjunk választani, mindenképpen hazai gyártók matracai között kell választani. A Rottex kínálatában olcsó matracokat majdnem minden típusnál találhatunk magunknak jó minőségben.


Mitől lesz olcsó, az olcsó matrac?


Az előbb már említettem, hogy függ a gyártótól is. Külföldi matracgyártó esetén az árba bele van építve a szállítási költség, a nagyobb marketing költség, stb. Amerikából érkező matracnál ez sokkal magasabb, mintha Tatabányáról érkezne a matrac. Ezen felül az olcsó matracot meghatározza az alapanyag is. Egy rugós matrac egy kicsit drágábbak is lehetnek a rugó előállítási költsége miatt. A memória hab az legolcsóbb matrac árak fölött van. A legolcsóbb matracok általában a hideghab matracok. A hideghaboknak az előállítási költsége kisebb, mint a memory habé, vagy a rugós, vagy a latex- kókusz matracoknak. Persze a hideghaboknál is függ a matrac magasságától és kismértékben a huzat minőségétől is. Egy alacsonyabb matrac, mivel kevesebb anyag is van, benne az olcsó matrac kategóriába kerül.


Olcsó matrac árak


Olcsó hideghab matracot a Rottex kínáltában 90*200 méretben már 21900 Ft-tól elérhető. Ilyen olcsó matrac például a Rottex Zadiel hideghab matrac. Jó minőségű, de olcsó rugós matracot már 31900 Ft-tól lehet kapni a Rottex kínálatából. Ilyen például a Rottex BK matrac. A BK matracnak van egy olyan változata, amiben nincs középen kókusz ortopéd zóna ilyan a Rottex BN matrac, ezért árban 90*200 méretben 25900 Ft-ba kerül.